Coppens Staalbouw

Aalst
Bouwbedrijf (staalbouw)
Coppens is een gerenommeerd bouwbedrijf, gespecialiseerd in staalbouw. Het bedrijf investeert echter te weinig in haar naambekendheid en zet haar projecten onvoldoende in de kijker. Tijdens verschillende strategische workshops hebben we eerst samen het onderscheidende verhaal scherper gesteld. Hierop volgend schreef ik een gedetailleerd communicatieplan uit om het bedrijf weer helemaal actueel te plaatsen op vlak van communicatie met prospects, klanten en stakeholders. Tijdens deze marketingplan oefening was een belangrijke plaats weggelegd voor meer en betere online communicatie, inclusief een nieuwe website.

Madena

Geel
Haarkliniek
Madena heeft in de afgelopen jaren succesvol de stap gezet van een kapsalongroep naar een professionele Kempense haarkliniek met geïntegreerde kapsalons. Voor deze strategische bijsturing schreef ik eerder (in 2012) het marketingplan uit. De haarkliniek groeit nu fors en wil in de komende jaren nieuwe vestigingen openen in Vlaanderen, waarbij Antwerpen de volgende locatie wordt. Maar hoe zet je een nieuwe haarkliniek buiten de bestaande regio in de markt? Finaal schreef ik het marketingplan om de nieuwe vestiging in Antwerpen, op basis van de bestaande structuur, professioneel en consistent op de kaart te zetten.

Stijn Voet

Brugge
Vastgoedkantoor
Stijn Voet is een ervaren vastgoedmakelaar die de afgelopen 20 jaar zijn strepen heeft verdiend binnen een vooraanstaande vastgoedgroep. Stijn wil voortaan echter zelfstandig en onder eigen naam naar de markt. Om zijn startup succesvol in de markt te zetten schreef ik voor hem een gedetailleerd marketingplan uit dat zijn nieuwe kantoor snel en stevig in de West-Vlaamse en Oost-Vlaamse markt diende te plaatsen. Samen met Stijn bepaalde ik de merknaam (het resulaat was een keuze voor 'personal branding') en de huisstijlstrategie, schreef de digitale marketing aanpak uit en bracht enkele onderscheidende offline acties in kaart.

View

De Pinte
Installateur van ramen
View is een nieuw bedrijf van BAKU, een Profel-specialist in ramen en deuren met 5 showrooms in Oost- en West-Vlaanderen. In het vorige marketingplan (2013) legden we de fundamenten voor de opstart van een interne innovatieve afdeling, BAKU New Generation. Dit interne initiatief is nu verzelfstandigd tot een nieuwe vennootschap onder de merknaam VIEW die ramen met minimale profielen op de Belgische markt zal verkopen. Om het nieuwe bedrijf succesvol te lanceren naar architecten, bouwbedrijven en particulieren schreef ik een praktisch marketingplan of stappenplan uit, inclusief de nieuwe naam en de basis voor de branding.

Houtland

Dendermonde
Groothandel in tuinhout
Houtland is een fabrikant en groothandel van tuinhout. Het bedrijf draait goed, maar het management beseft dat marketing niet langer ad hoc kan worden aangepakt als ze willen blijven wedijveren met de concurrentie. Een marketingplan moet de basis leggen voor een consistente en planmatige aanpak van marketing, inclusief budgettering en dashboard met resultaatmeting. Binnen het marketingplan is er bijzondere aandacht uitgegaan naar de lancering van de nieuwe webshop. Dit nieuwe verkoopkanaal voor zowel klanten als prospects speelt dan ook een speciale rol in het nieuwe bedrijfsverhaal van Houtland.

Marie-Marie

Antwerpen
Speciaalzaak voor bed- en badlinnen
Marie-Marie is een speciaalzaak voor bed- en badlinnen in het hartje van Antwerpen. Het bedrijf had recent haar marketingstrategie uitgebreid met de lancering van een nieuwe webshop. Wat echter ontbrak was een omnichannel-strategie, een marketingaanpak die het merk multimediaal (via diverse kanalen) en consistent in de markt zet. Hiervoor heb ik, samen met de beide zaakvoersters, een gedetailleerd marketingplan uitgeschreven die alle ondersteunende en omringende acties in kaart brengt. Het marketingplan diende tevens als draaiboek om de interne marketingorganisatie op scherp te zetten en om het extern marketingbureau te briefen.

Quality Garage

Zellik
Groepering van garagisten
Quality Garage is een nieuwe groepering van garagisten die onderhoud en herstelling aanbiedt voor alle merken. De groepering telt actueel zo'n 60 leden en heeft bij de opstart fors geïnvesteerd in de uitbouw van het netwerk. Het merk stond in de basis wel in de markt naar een doelgroep van garagisten, maar het ontbrak aan een duidelijk stappenplan om klanten en prospects (particulieren die hun wagen voor herstelling of onderhoud aanbieden) te benaderen. Ik schreef hiervoor een concreet marketingplan uit dat de markt zowel vanuit het merk zelf (de franchisegever) als vanuit de lokale garage (de franchisenemer) benadert.

Brainlight Belgium

Wortegem-Petegem
Agentuur voor relaxatiestoelen
Het Duitse Brainlight is in Europa koploper op vlak van ontspanningstechnologie voor lichaam en geest. Hun relaxatiestoelen bieden Shiatsu-massage en geestelijke ontspanning en worden geplaatst in bedrijven, wellnesscentra, openbare ruimtes of bij mensen thuis. De Belgische agentuur wou van bij het begin de markt professioneel benaderen waarbij de globale Duitse filosofie en benadering werd aangepast aan de Belgische cultuur, waarden en normen. Ik heb eerst het lokale bedrijfsverhaal (inclusief doelgroepsegmenten en klantbehoeften) op scherp gezet en schreef een concreet plan van aanpak uit.

Foocus

Zele
ERP-consultant
Foocus is een ERP-consultant die de setup en implementatie van ERP-software in groothandels en productiebedrijven analyseert, begeleidt en implementeert. Het resultaat van hun inbreng is een hogere operationele efficiëntie. Na 2 jaar activiteit beseffen beide zaakvoerders echter dat koude prospectie nauwelijks werkt en dat lead generation vooral draait rond efficiënte internetcommunicatie en slim netwerken. Het bedrijf vroeg me daarom om rond digitale marketing en netwerkmarketing een gedetailleerd marketingplan te schrijven om zodoende kwalitatieve leads en een pro-actieve benadering van de markt te bewerkstelligen.

LijnCom

Deurle
Reclameregie
LijnCom is de reclameregie van De Lijn. Haar salesteam werft bij ondernemers, reclamebureaus, marketeers en overheidsinstellingen reclame om te adverteren op bussen en trams in Vlaanderen. De algemeen directeur en de marketing manager wilden graag werk maken van een documenteren en verfijnen van de marketingstrategie in een marketingplan. Hiervoor zochten ze een externe gespecialiseerde marketingadviseur. Tijdens verschillende strategische oefeningen hebben we samen het marketingbeleid niet alleen op scherp gezet, maar hebben we het ook meer in lijn met de interne salesorganisatie (field sales) gezet.  

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bezorgen.Disclaimer & policy