MOOV

Belsele
Podologiepraktijk
MOOV is de nieuwe merknaam van podoloog Kim Segers. Na enkele jaren als zelfstandig podoloog te hebben gewerkt wou Kim zijn podologiepraktijk naar een hoger niveau tillen. We hebben eerst samen het businessmodel meer op maat van de markt en de marktbehoeften gezet, wat leidde tot de keuze voor een nieuwe merknaam. Daarna adviseerde ik Kim en zijn partner hoe ze hun communicatiebeleid concreet konden verbeteren om meer leads en meer klanten uit de markt te halen. Alle adviezen werden gebundeld in een praktisch en concreet marketingplan dat als draaiboek voor alle marketingacties diende.

Labo Dewitte

Lokeren
Dentaaltechnisch labo
Labo Dewitte wou met een marketingconsultant een strategische marketingoefening doen die rond één concete vraag draaide: 'Hoe verbeteren we de manier waarop we met tandartsen en tandartsenpraktijken communiceren doorheen het jaar?'. Met andere woorden: het bedrijf wou haar CRM-beleid (Customer Relations Management) drastisch verbeteren teneinde de kwaliteit van de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen. Op basis van diverse strategische workshops met het management schreef ik een marketingplan uit dat rond 6 concrete marketing- en CRM-projecten werd gebouwd.

Prikcentrum Maenhout

Waregem
Prikcentrum voor bloed
Prikcentrum Maenhout is een nieuw initiatief van Labo Maenhout, een toonaangevend labo voor bloedonderzoek. Om de service naar huisartsen en specialisten toe te verbeteren wou het bedrijf investeren in diverse prikcentra die zeer bereikbaar zijn voor zowel huisartsen als patiënten. Maar hoe zet je zo'n centrum in de lokale markt? Hoe motiveer je huisartsen om door te sturen naar het prikcentrum? En hoe bouw je een relatie met lokale medische specialisten en stakeholders uit? Om op deze vragen een helder en pragmatisch antwoord te geven schreef ik een marketingplan dat als basis voor de uitrol van het project heeft gediend.

Top Printing

Zele
Drukkerij
Top Printing is de fusienaam van enkele diverse grafische bedrijven en ontstaan uit meerdere overnames. Een belangrijk strategisch project voor het bedrijf was de uitbouw van een online bestelsite. Het marketingplan werd volledig geschreven rond het in de markt zetten van de overkoepelende merknaam en het lanceren van de online drukkerij die haar voet naast die van concurrenten kan zetten. Ik heb het marketingplan tevens in lijn gezet met de verkooporganisatie (3 man) zodat sales over professionele commerciële tools en prospectie-campagnes beschikt, maar ook zodat sales en marketing dezelfde commerciële taal spreken. 

Callens

Waregem
Fabrikant van temperatuurcontrole
Callens is gespecialiseerd in temperatuurcontrole (warmte of koeling) binnen industriële productieprocessen. Zij bieden hiervoor engineering, installatie en after-service aan. Met de komst van een marketingverantwoordelijke drong zich tevens een marketingvisie en marketingplan op. Het management wou meteen enkele strategische veranderingen doorvoeren, naast het uittekenen van een gedetailleerd communicatieplan dat als werkboek voor de marketing manager moest dienen. Finaal heeft het marketingplan de interne marketeer aan het werk gezet en fungeerde het als draaiboek voor het nieuwe reclamebureau.

Covera Packaging

Hoboken
Fabrikant van verpakking
Covera is een groothandel in harde plastiek verpakking. Het bedrijf investeerde tot op vandaag nauwelijks in marketing en communicatie. De nieuwe, strengere wetgeving rond plastic en de komst van nieuwe, innovatieve producten en oplossingen dwingen echter om het bedrijfsverhaal bij te sturen en om beter uit de hoek te komen op communicatievlak. Ik schreef het marketingplan uit, waarbij ik bijzondere focus had voor de marktontwikkeling in Nederland en voor de producten van één specifieke leverancier. Finaal gaf ik diverse oplossingen om het bedrijfsverhaal en het aanbod beter in de markt te zetten in België en in Nederland.

Xtra Interim

Kapellen
Interimbedrijf
Xtra Interim is een snelgroeiend interimbedrijf in de provincie Antwerpen dat tevens vernieuwende HR-diensten aanbiedt. Het management wou afstappen van de ad hoc benadering van marketing en de overload aan strategische documenten die onvoldoende in de praktijk werden omgezet. Dit moest plaats ruimen voor een gedetailleerd marketingplan dat de lijnen voor de volgende 2 à 3 jaar uitzet. Samen met het management en de interne marketingverantwoordelijke schreef ik het marketingplan uit en vertaalde het naar concrete marketingprojecten die naadloos in de huidige organisatie werden ingebed.

Hexia

Wevelgem
Vastgoedpromotor
Hexia is een vastgoedpromotor, gespecialiseerd in appartementsbouw (nieuwbouwappartementen) in de ruime Kortrijkse regio. Het management wou haar marketingbeleid duidelijker vorm geven om op die manier consistent en professioneel met klanten en prospects te communiceren. Hiermee wouden ze komaf maken met het gebrek aan een structuur qua marketing voor de diverse nieuwbouwprojecten, die in het verleden al te vaak ad hoc en ongestructureerd verliep. Ik schreef een gedetailleerd marketingplan uit met bijzondere focus op digitale marketing en op de manier waarop nieuwe projecten in de lokale markt worden gepromoot.

Jan Joris Tuinarchitectuur

Kapellen
Tuinarchitectuur
Jan Joris Tuinarchitectuur is een referentie voor exclusieve tuinprojecten in Vlaanderen en Brussel. Na de uitstap van de oprichter heeft de tweede generatie hard gewerkt om het bedrijf uit te bouwen tot een belangrijke speler in het residentiële segment. Nu schuilt echter een bijzondere uitdaging in het schaalbaar maken van het businessmodel, waarbij het openen van nieuwe vestigingen prominent op de kalender staan. Dit ganse proces dient ondersteund te worden door een nieuwe en vernieuwende marketingaanpak. Het marketingplan heeft hierbij gediend als draaiboek voor de persoon die het marketing management opnam.

Connect2Safety

Wevelgem
Agentuur voor brandbeveiliging
Connect2Safety is gespecialiseerd in electronica voor brandbeveiliging. Ze treedt op als distributeur of agent voor gerenommeerde buitenlandse merken. De zaakvoerder wou opstappen van de té enge salesbenadering om de producten in de markt te zetten omdat hij op die manier te veel afhankelijk is van koude prospectie. Tevens zocht hij een betere manier om de eindmarkt te benaderen via sales & marketing. Ik schreef een gedetailleerd marketingplan uit dat helemaal rond de behoeften van de eindklant werd geschreven, en dat het bedrijf toelaat om voortaan op een minder technische manier met de markt te communiceren. 

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bezorgen.Disclaimer & policy