Decupere & Partners

8 kantoren in Vlaanderen
Accountancy-kantoren
Met 8 kantoren en 80 medewerkers is Decupere & Partners een substantiële speler geworden in de accountancy-sector. Het management vond het dan ook hoog tijd om de marketing naar een hoger niveau te tillen. Die gebeurde te weinig strategisch en té ad hoc. Het ontbreken van een marketingplan of -strategie lag aan de basis van de vragen en behoeften die door een interne marketingverantwoordelijke werden opgenomen. Het management kreeg een plan van aanpak dat de lijnen voor de toekomst qua marketing gedetailleerd heeft uitgezet en als draaiboek voor de operationele marketing kan gelden.

Van Akelyen

Zele
Groothandel in bouwmaterialen
Het management bij groothandel Van Akelyen worstelde met het evenwicht tussen het overkoepelende bedrijfsverhaal (hoe zet je een eenduidig verhaal in de markt?) en een doelgroepgerichte benadering vanuit de 3 aanbodpijlers (bouw, tegel en beton). Het marketingbeleid was hier onvoldoende op afgestemd. Een overkoepelend concurrentieel verhaal, meer naambekendheid bij de verschillende types van aannemers, (nieuwe) product/markt combinaties en een scherpere profilering in de markt drongen zich op. Het marketingplan of plan van aanpak heeft de grote lijnen in kaart gebracht en in lijn met de communicatiestrategie gezet.

Hotel & Events Den Berg

Londerzeel
Hotel en eventlocatie

Den Berg is een nieuw hotel en high-end eventlocatie in Londerzeel. Het management van Den Berg wou - na een bijzondere focus op de opstart van het project en het organisatorische aspect van hun project - in een volgende fase werk maken van een strategisch marketingplan. Die moest het verhaal, het aanbod (hotel, restaurant en event-locatie) en de (high-end) positionering beter doen aansluiten bij de verschillende doelgroepsegmenten. Basis voor het marketingplan was groei in het segment van de residentiële seminars en het opzetten van een professionele sales- en marketingorganisatie die naadloos met elkaar integreren.
 

DLVV

Izegem
Verzekeringskantoor

De bank- en verzekeringskantoren van DLV en Vandommele fuseerden per 1 januari 2020. Om deze fusie strategisch en commercieel in goede banen te leiden wou het management een strategisch plan van aanpak uitschrijven dat als leidraad of draaiboek voor de volledige commerciële- of marketingimplementatie moet dienen. Naast adviezen voor een nieuwe naam en een rebranding is er finaal op vlak van marketing een stappenplan uitgeschreven dat als marketingleidraad voor het management en als draaiboek voor de marketingimplementatie door de verschillende leden van het management kan fungeren. 
 

Quares

Mechelen
Vastgoedconsultancy
Quares is een vastgoedconsultant met een zeer diverse dienstverlening. Het management wou een strategische oefening opzetten waarbij het verhaal van Quares werd hertekend vanuit het oogpunt van de verschillende doelgroepen (outside-in). Finaal moesten we komen tot één strategisch plan dat alle dienst/markt-combinaties overzichtelijk in kaart bracht. Dit werd vervolgens verfijnd naar persona’s (haarscherpe afgelijnde marktsegmenten) met specifieke behoeftes. Deze marktstrategie werd de basis voor een scherper verhaal en voor het nieuwe communicatieplan, als draaiboek voor de marketingcommunicatie.

Ugly

Berchem
Vastgoedkantoor
Ugly is een eigenwijs vastgoedkantoor met een zeer onderscheidende positionering. Dit biedt bijzondere groeikansen voor het management. Er waren hierbinnen echter heel wat strategische vragen te beantwoorden. In eerste fase hebben we rond de verschillende vragen een 2-delige workshop georganiseerd met het management, medewerkers en strategische stakeholders uit hun netwerk. Samen hebben we het strategisch draagvlak voor de toekomst in kaart gebracht. In tweede fase werd een 12-maanden stappenplan opgezet die als draaiboek fungeert voor de implementatie van de strategische keuzes die we hebben gemaakt.

Daphne Fashion

Zandhoven
Moderetailer
Daphne Fashion is een modezaak geleid door Ilse Van Der Schraelen. Zij zocht een lange-termijn strategie die haar toelaat om het modebedrijfje nog een tien- à vijftiental jaar rendabel te voeren. Daarom wou ze op korte termijn met een extern marketingadviseur alle componenten van haar commerciële bedrijfsvoering samen kritisch auditen teneinde te komen tot een toekomstgericht marketingplan. Ilse kreeg, in de vorm van een praktisch en professioneel uitgeschreven marketingplan, een draaiboek of werkboek voor de manier waarop ze met bestaande en nieuwe klanten moet communiceren.

Argo Reclame

Lokeren
Beletteringsbedrijf
Argo Reclame is een specialist in het beletteren van wagens en in oplossingen voor signalisatie aan gebouwen. Het bedrijf heeft - binnen het kader van een herpositionering - een strategische oefening besteld om hun ideeën voor een herpositionering te vertalen naar een concreet marketingplan. We tekenden samen het businessmodel voor het 'nieuwe' Argo uit, dat volledig werd geschreven rond 'meer resultaat uit reclame-investeringen'. Het businessmodel werd vervolgens vertaald naar een communicatieplan dat de stapsgewijze communicatie-aanpak beschreef zodat die concreet in de praktijk kon worden gezet.

Body2Win

Hasselt
Gezondheid, beauty en afslanken
Body2Win is een concept dat gebouwd is rond gezondheids- & beautyproducten, exclusieve plantenextracten en innovatieve afslankprogramma’s. Het wordt via een netwerk van partners en coaches op de markt gezet. Het management wou - na een uitdagende startup periode - het businessmodel optimaliseren en anderzijds het marketingbeleid marktgerichter maken. Body2Win kreeg, in de vorm van een praktisch en professioneel uitgeschreven marketingplan, een draaiboek of werkboek voor de manier waarop ze met bestaande en nieuwe klanten en stakeholders moet communiceren.

First Software

Mortsel
Softwarebedrijf
First Software is een softwarebedrijf dat het financiële professionals (boekhouders & CFO’s) mogelijk maakt om in lijn te zijn met de wetgeving op vlak van rapportering. Het product heeft een solide gebruikersbasis in België opgebouwd maar drijft té veel op persoonlijke verkoop. Slimme marketing moet het product steviger positioneren binnen de doelgroep, moet voor meer inkomende leads zorgen en heeft een belangrijke rol te spelen binnen customer success. Met het marketingplan als basis zal First Software haar acties consistenter, planmatiger en professioneler aanpakken zodat ze een hoger commercieel rendement behaalt. 

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bezorgen.Disclaimer & policy