Orion

Noorderwijk
Dierenartsencentrum
Orion is een dierenartsencentrum voor neurologische en orthopedische dierengeneeskunde. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een te grote diversificatie van diensten uitgebouwd en is dringend op zoek naar een helder en gestroomlijnd verhaal. De strategische oefening leidde tot een marketingplan waarbinnen Orion niet langer als dierenartsenpraktijk functioneert, maar waarbij de focus verschuift van de particulier naar de dierenarts. Het marketingplan waarmee Orion met deze B2B-strategie aan de slag gaat, beschrijft die omwenteling en brengt de concrete marketingacties in kaart om steeds meer dierenartsen naar hen te laten doorverwijzen.

Flexur.be

Kortrijk
Online verzekeringsmakelaar
Flexur.be is een nieuwe speler op de Vlaamse markt van online verzekeren en is een initiatief van de verzekeringsmakelaar Gouwy uit Poperinge. De marketingaanpak van het nieuwe online platform moet consumenten én bedrijven in contact brengen met het aanbod en de diensten van een geselecteerde groep verzekeringsmakelaars in Vlaanderen. Het marketingplan beschreef de strategie waarbij klanten zich online verzekeren bij échte makelaars. Bij de makelaar 'om de hoek' als het ware. Dit platform wordt dus klantvriendelijker en flexibeler dan de online platformen van verzekeringsmaatschappijen of verzekeringsgroepen.

Enozen

Gent
Groothandel in babyproducten
Enozen is een Belgische distributeur van babyproducten die een oplossing bieden voor de stralingsproblematiek tijdens de zwangerschap. Beide zaakvoerders willen hun innovatieve businessmodel en communicatiestrategie nu snel klaarzetten voor een uitrol op de Belgische markt. Binnen het marketingplan en de marketingstrategie werden op vlak van het businessmodel bijzondere knopen doorgehakt. Ik schreef aanvullend een krachtige communicatiestrategie op maat van de gekozen doelgroep. Met het marketingplan als basis was deze startup in elk geval prima gewapend om hun go-to-market uit te rollen.

Level3

Halle
Groepspraktijk van interieurarchitecten
Interieurarchitecten Goedele Deriemaeker, Barbara Van Lierde en Ilka Beke starten samen een groepspraktijk van interieurarchitecten. Na heel wat jaren ervaring als zelfstandige interieurarchitectes beseffen ze dat één gezamenlijke marketingstrategie méér leads en naambekendheid oplevert dan 3 afzonderlijke strategieën. Om deze bedrijfsstrategie in goede banen te leiden hadden ze een praktisch en gedetailleerd marketingplan nodig. Dat marketingplan heeft het initiële businessidee voor de groepspraktijk omgezet in een concreet go-to-market plan met gedetailleerd businessmodel en communicatiestrategie.

Dieet Lecluyse

Emelgem
Dieetcoach en voedingsdeskundige
Veronique Lecluyse is een dieetcoach en voedingsdeskundige. Veronique wil haar concept herdenken, marktgerichter maken en concreet neerschrijven. Dat doet ze echter liever niet alleen maar onder coaching van een externe marketingexpert. Het (nieuwe) businessmodel en de (bijgestuurde) communicatiestrategie moesten samen gebundeld worden in een praktisch marketingplan. Dat marketingplan heeft concrete antwoorden en acties geformuleerd waarmee de praktijk professioneel kan doorgroeien. Het fungeerde tevens als een stappenplan voor Veronique om marketing gericht, consistent en planmatig aan te pakken.

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bezorgen.Disclaimer & policy