Het digitaal marketingplan voor ondernemers & KMO's

Digitaal is het nieuwe normaal, ook in marketing voor ondernemers en KMO's. Een slechte website, een lage quotering in Google, een beperkte social media community, gebrekkige e-mail communicatie met klanten, ... zijn maar enkele gevolgen bij het ontbreken van een digitale marketingstrategie of digitaal marketingplan. Digitale communicaie voor ondernemers en KMO's draait echter niet om grote budgetten maar om het slim, consistent en planmatig inzetten van de juiste digitale communicatietechnieken. De belangrijkste elementen van een digitaal marketingplan voor de ondernemer of KMO's zijn:

  • Gebruiksvriendelijkheid van de website (UX of User Experience)
  • Voldoende conversie op de website (via call-to-actions)
  • Google-optimalisatie van de website (SEO)
  • Social media management (keuze van de media & content strategie)
  • E-mail marketing (e-mailings & e-nieuwsbrieven)
  • Marketing automation
  • Google advertising (SEA)
  • Social advertising (Facebook, Instagram, ...)

Het digitaal marketingplan vertelt hoe je leads gaat genereren via bovenstaande technieken, maar ook hoe deze technieken elkaar beïnvloeden en versterken. Dat laatste is heel belangrijk want ad hoc acties op het internet die niet op elkaar zijn afgestemd brengen nooit het gewenste resultaat. Tijd dus om je te buigen over een belangrijk strategisch document in je onderneming: het digitaal marketingplan. Dat vertelt hoe je alles haalt uit website, Google, social media en e-mail. Maar ook hoe zich dat vertaalt naar een planning en budgettering. Het resultaat? Een scherpe en professionele positionering op het internet, méér naambekendheid, méér respons en méér leads.

Slaag je er maar niet in om je ideeën te structureren in een professioneel digitaal marketingplan? Vraag dan hulp aan een extern marketingbureau. Hoe gek dat ook moge klinken, er zijn mensen zoals wij, die tuk zijn op die denkoefening. Die erop kicken om samen met ondernemers en KMO's de digitale lijnen voor morgen uit te tekenen. 

KMO’s hebben echter geen tijd voor academische turven of theoretische modellen. Zij willen concreet en praktisch advies, op maat van de KMO. Zij willen een digitaal marketingplan als draaiboek of plan van aanpak waarmee ze meteen aan de slag kunnen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Want wij zitten boordevol marketingkennis, KMO-praktijkervaring en digitale adviezen voor snel resultaat.

Je digitaal marketingplan laten schrijven door professionals?

Desmyttere is gespecialiseerd in het schrijven van marketingplannen, waar het digitaal marketingplan een belangrijk onderdeel van is. Wedden dat we er ook al een schrijven voor een bedrijf uit jouw sector?

Dus als je blokkeert op het uitschrijven van je digitale marketingstrategie, waarom dan geen contact opnemen met ons? Een blik van een buitenstaander kan heel verhelderend werken.

Neem vandaag nog contact met ons op.

Meer visie, daadkracht en resultaten in marketing nodig?

Maak nu een afspraak

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bezorgen.Disclaimer & policy