Klant sedert 2022

Opuro

Merchtem
Textielreiniging

Opuro is een specialist in textielreiniging en heeft 5 winkels in en rond Brussel. Ze hebben marketing broodnodig om hun businessmodel te herpositioneren naar nieuwe diensten en nieuwe markten omdat hun klassieke markt (droogkuis voor hoogwaardige kleding) een krimpende markt is. We werken met ons team vooral op het versterken van hun digitale marketing (inclusief nieuwe website en webshop) en op het uitdragen van een uniform en sterk bedrijfsverhaal dat nieuwe klanten oplevert.  


Storytelling en advertenties voor elk type textiel

Een moderne droogkuis heeft een indrukwekkende dienstverlening voor zowel particulieren en bedrijven. Helaas is de sector niet zo sterk in het verkopen van haar dienstverlening. Bij Opuro willen we daar verandering in brengen via campagnes op elk type kledij of interieurtextiel dat een veilige, kwalitatieve en ecologische reiniging verdient. Elke maand zetten we één type textiel in de kijker via een inspirerend verhaal op de website, een Google-geoptimaliseerde landingspagina op de website, diverse social media posts, een e-mail campagne voor klanten, een SEA-campagne voor wie zoekt naar een oplossing én een lokale advertentiecampagne op social media. Op die manier willen we de dienstverlening van Opuro permanent onder de aandacht brengen op een moderne en inspirerende manier.

opuro_202302_banner.png


Een nieuwe website

Samen met het nieuwe logo is de nieuwe website de onderbouw van het nieuwe marketingbeleid van Opuro. Ze zet de verschillende dienstenpijlers beter in de verf, heeft een modernere look-and-feel dan de oude website én ze bevat méér call-to-actions die klanten en prospects moet aanzetten tot het deponeren of laten afhalen van hun te reinigen textiel. 

opuronieuwewebsite-1.png


Een rework van het logo

Op basis van het marketingplan voerden we een rework van het logo uit. De oude merknaam O'puro werd voluit Opuro, de wat fletse blauwe kleur uit het oude logo werd vervangen door een modern marineblauw en we vervingen de druppel door een punt-accent in cyaanblauw. 


Het marketingplan

Het marketingplan betekende de start van de samenwerking met Opuro. Het plan bood een antwoord op de vraag 'Hoe kunnen we ons succesvol herpositioneren in een krimpende markt van 'droogkuis voor kledij'? We tekenden een 2-jaren strategie uit die het bedrijf in verschillende stappen laat innoveren met nieuwe diensten en in nieuwe markten. Daarbij wordt een bijzondere focus gelegd op het uitbouwen van een gedegen digitaal marketingbeleid, één van de zwaktes van het bedrijf. Parralel zullen we werk maken van een uniforme branding zodat we één sterk visueel bedrijfsverhaal in de markt zetten.


 

Een eerdere rebranding oefening (voor een samenwerking met Desmyttere) leverde geen resultaat op. We beseffen nu meer dan ooit dat we op alle vlakken van marketing een niveau hoger moesten schakelen.

Jurgen Schoukens, Zaakvoerder

Kom eens vrijblijvend praten over jouw verhaal.

Maak een afspraak

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bezorgen.Disclaimer & policy