Klant sedert 2020

Nomads

Gent
Uitgeverij

Nomads is een nieuwe uitgeverij die zich focust op het aanbieden van een complete digitale beleving rond roadtrips in Europa. De rol van marketing voor dit project is het uitbouwen van een Europees merk dat haar voet kan zetten naast gevestigde uitgeverijen in de reissector. We hebben als basis een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke webshop gemaakt, waarrond we enkele digitale marketingsatellieten hebben gelanceerd. Een hoge ranking in Google, een grote community op sociale media, een succesvolle e-nieuwsbrief en meerdere partnerships zorgen voor traffic en omzet.


Landingspagina's voor SEO

Hoog scoren in Google op zoekopdrachten die met roadtrips in Europa te maken hebben: het is een superbelangrijke doelstelling voor Nomads. We analyseren en optimaliseren de webshop daarom permanent op vlak van techniek, content en linkbuilding om een autoritaire positie in te nemen in Google. Eén van die technieken is het schrijven van doelgroepgerichte content (zie hieronder), en dit steeds in 4 talen.

 schermafbeelding_2022-08-10_om_16_20_29.png


Inspirerende social media communicatie

In no-time (het eerste seizoen al) bouwden we voor Nomads een community van 6.000 volgers op Facebook en Instagram samen. Onze inspirerende social media posts kregen niet alleen een groot bereik, ze zorgden ook voor de grootste traffic naar de webshop.

socialmedianomads1.png

socialmedianomads2.png


Een gebruiksvriendelijke webshop

Webshops van uitgeverijen blinken meestal niet uit op vlak van gebruiksvriendelijkheid en conversie. De webshop van Nomads is anders. Vanuit een minialistische insteek komen de producten (de reisgidsen) tot hun volle recht wat het winkel- en bestelgemak bevordert. Dat is belangrijk voor een project dat '100% digital driven' is. 

webshopuitgeverijnomads.png

Een 100% digitaal gedreven product strategie combineren met een 100% digitaal gedreven marketingstrategie. Het blijkt een gouden combinatie te zijn!

Carine De Brabander, Founder en product manager

Op zoek naar meer continuïteit in marketing?

Maak een afspraak

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bezorgen.Disclaimer & policy