Klant sedert 2022

Calimero Group

Kortrijk
Investeringsgroep

Calimero Group is een investeringsgroep die zowel kapitaal als managementbegeleiding aanbiedt voor beloftevolle KMO's. Haar marketing moet het bedrijf een sterke en onderscheidende positie opleveren in de wereld van private equity, groeikapitaal en family offices. We schreven het marketingplan zodat het innovatieve idee vertaald werd naar een tastbaar businessmodel. Daarna fungeerden we als marketingadviseurs en 'supportive marketing agency' bij de uitbouw van het interne marketingteam.


De go-to-market communicatie

In een periode van 6 à 12 maand na de lancering van de website zijn we aan de slag gegaan met het in de markt zetten van het merk 'Calimero group'. Dat deden we via een multimediale aanpak waar onder andere LinkedIn, pers, SEO rond groeikapitaal en aanwezigheid op een ondernemersevent deel van uitmaakten.

calimerogroupopbloovisummit.png


De corporate en employer branding

Het branding agency Plug uit Roeselare kreeg de opdracht om een volledige visuele identiteit uit te werken. Tijdens deze oefening hebben we de grafische en visuele resultaten steeds afgetoetst tegenover de strategische lijnen uit het marketingplan. Op deze manier kwamen we samen in een zeer korte tijd tot een logo en huisstijl, een volledig afgewerkte website, basic marketingtools en employer branding content die nodig waren om het concept in de markt te zetten.

schermafbeelding_2022-08-10_om_17_05_39.png


Het marketingplan

Hoe sterk en innovatief een businessidee ook is: als ze niet vertaald wordt naar een krachtige pitch, een heldere dienstverlening, een werkbare doelgroepbeschrijving en een onderscheidende positionering dan blijft het goede idee vaak dode letter. Niet in dit geval hoor. Het marketingplan was een krachtige strategische vertaling en een werkbaar marketing draaiboek om het branding agency en de interne marketeer aan te sturen.

schermafbeelding_2022-08-10_om_16_56_37.png


 

Uit een eerdere ervaring met jullie bureau wist ik dat het marketingplan de perfecte basis is voor het uitrollen van een succesvolle marketingorganisatie.

Gino Lippens, Zaakvoerder

Kom eens vrijblijvend praten over jouw verhaal.

Maak een afspraak

Deze website gebruikt cookies om u de best mogelijke ervaring te bezorgen.Disclaimer & policy